Algemeen

Rolling Loud Rotterdam vindt plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli binnen en buiten rondom Rotterdam Ahoy.

Op vrijdag 30 juni zal het terrein openen om 12:30 en het programma eindigt om 24:00 

Op zaterdag 1 juli zal het terrein openen om 12:30 en het programma eindigt om 24:00 

Kom niet eerder dan de gecommuniceerde openingstijden. 

Vrijdag 30 juni is het festivalterrein geopend van 12:30 en het programma eindigt om 24:00 

Zaterdag 1 juli is het festivalterrein geopend van 12:30 en het programma eindigt om 24:00

Rolling Loud Rotterdam heeft geen festivalcamping, het is daarom niet mogelijk om te overnachten op of bij het festivalterrein. Wel kan je gebruik maken van een van de vele hotels in Rotterdam.

Ruim 50+ internationale en nationale acts zullen in 2023 optreden op Rolling Loud Rotterdam, meer acts worden binnenkort bekend gemaakt.

Op Rolling Loud zijn alle leeftijden welkom, wij raden bezoekers jonger dan 16 jaar aan om vergezeld te worden door een begeleider van 18+

Voor het zelfstandig bezoeken (dat wil zeggen zonder begeleiding van een meerderjarige) van Rolling Loud Rotterdam hanteert de organisatie een adviesleeftijd van minimaal 16 jaar.

Bezoekers van alle leeftijden dienen in bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs. Bezoekers ouder dan 18 jaar krijgen een speciaal polsbandje. 

Nee, wanneer je het festivalterrein af gaat kun je niet meer opnieuw naar binnen. Op dag 1 krijg je na het scannen van je ticket een polsbandje, op dag 2 dien je zowel je ticket als bandje te laten zien bij de ingang van het festival. 

Op het festivalterrein zijn geen geldautomaten beschikbaar. Op het Rolling Loud Rotterdam betaal je eten en drinken contactloos met je bankpas, creditcard (Mastercard, Visa of American Express) of telefoon.

Jazeker, voor een vergoeding kun je gebruiken maken van onze lockers. Er zijn een beperkt aantal kleine lockers aanwezig, maar laat dure of waardevolle spullen zo veel mogelijk thuis. De organisatie van Rolling Loud Rotterdam is niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van (waardevolle) eigendommen. 

Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen naar het festivalterrein. Uitgezonderd zijn handtassen met het formaat van maximaal een A4 en een dikte van ongeveer 10 centimeter, deze mogen wel mee naar het festivalterrein. 

Jazeker, wij bieden onder andere aangepast sanitair aan en bij stages 1, 2 en 3 zijn er verhoogde platformen voor personen met een (functie)beperking. Meer informatie kun je vinden onder de kop ‘toegankelijkheid’. 

Bij de toegankelijke ingang worden er Accessibility Passes uitgereikt, hier kunnen bezoekers in een rolstoel en bezoekers die slecht ter been zijn de verhoogde platformen mee betreden. 

Wil je als persoon met een (functie)beperking gebruik maken van een parkeerplaats dichtbij het festivalterrein? Stuur dan een mailtje naar info@rollingloudrotterdam.nl dan ontvang je dichter op het festival meer info over de mogelijkheden. 

Rolling Loud Rotterdam kent diverse podia waar meer dan 50+ hip-hop acts te zien zijn. Buiten zijn de mainstage en een kleinere stage voor lokaal talent te vinden, binnen zijn er twee stages. Check de line-up hier. 

Yes, kijk voor de verschillende EHBO plekken op onze festival plattegrond. De plattegrond zal in de aanloop naar het festival te vinden zijn op deze website.

Rolling Loud Rotterdam wordt georganiseerd door MOJO Concerts & Rolling Loud.

HUISREGELS

Onze huisregels zijn hier te lezen.

Dat er risico’s zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs weet je wel. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl.

Alcohol drinken op het Rolling Loud Rotterdam terrein is voor bezoekers onder de 18 strikt verboden. Bezoekers ouder dan 18 krijgen bij de entree een speciaal bandje. Bezoekers vanaf 18 jaar die alcohol doorgeven aan minderjarigen, zijn eveneens strafbaar. In beide gevallen wordt na een eerste waarschuwing je bandje doorgeknipt en volgt verwijdering van het festival. 

Roken is alleen toegestaan in de open lucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt.

Bekijk hier onze huisregels met materialen die je wel/niet mee mag nemen.

Je kan het privacy statement van MOJO hier en het privacy statement van Rolling Loud hier nalezen. 

Rolling Loud Rotterdam wordt georganiseerd door MOJO concerts. MOJO heeft de missie om jouw festivalbezoek plaats te laten vinden met een minimale impact op natuur, dier en mens. Lees hier hoe we dat gaan bewerkstelligen.

TOEGANKELIJKHEID

Op Rolling Loud Rotterdam is aangepast sanitair aanwezig en bij stages 1, 2 en 3 is er een verhoogd platform waar gebruik van gemaakt kan worden met een (functie)beperking. Bij de toegankelijke ingang worden er Accessibility Passes uitgereikt, hier kunnen bezoekers in een rolstoel en bezoekers die slecht ter been zijn de verhoogde platformen mee betreden. Ook zijn er verspreid over het terrein veel zitplaatsen. 

Deze platformen mogen niet alleen gebruikt worden door bezoekers in een rolstoel, maar zijn toegankelijk voor alle bezoekers met een (functie)beperking. Er is hier ruimte gecreëerd voor rolstoelgebruikers, maar er staan ook klapstoeltjes klaar waar je kan plaatsnemen indien je geen gebruik maakt van een rolstoel of begeleider van een rolstoeler bent. 

Let op: de ruimte op het rolstoelplatform is beperkt. Wil je zeker zijn van een plekje tijdens de show? Kom dan ruim op tijd. Er mag bij voldoende ruimte maximaal één begeleider met je plaatsnemen op het mindervalidenplatform. Er zal hier op worden toegezien. 

Wil je als persoon met een (functie)beperking gebruik maken van een parkeerplaats dichtbij het festivalterrein of een van de andere faciliteiten? Stuur dan een mailtje naar info@rollingloudrotterdam.nl dan ontvang je dichter op het festival meer info over de mogelijkheden.

Voor mensen in een rolstoel en mensen die slecht ter been zijn is er een aparte ingang beschikbaar bij de hoofdingang. Om hiervan gebruik te maken heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via info@rollingloudrotterdam.nl.

Op Rolling Loud is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar voor bezoekers die minder mobiel zijn en gebruikmaken van een rolstoel. Deze parkeerplaats ligt dicht bij het festivalterrein. Afhankelijk van jouw beperking kun je toestemming krijgen om op deze parking te parkeren. Doe hiervoor een aanvraag via info@rollingloudrotterdam.nl.

Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen naar het festivalterrein. Uitgezonderd zijn handtassen met het formaat van maximaal een A4 en een dikte van ongeveer 10 centimeter, deze mogen wel mee naar het festivalterrein.

Diabetici kunnen hun medicatie en prikpennen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort meenemen naar Rolling Loud Rotterdam. Ook medicatie, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. ziekte of allergie kun je meenemen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort. Er wordt door onze medische dienst bij de festivalentree op gecontroleerd. Een medicijnenpaspoort kan worden opgevraagd bij je apotheek.

Het is vanwege de veiligheid niet mogelijk om een krukje of opvouwbaar stoeltje mee te nemen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid op het festivalterrein. Wel is het toegestaan om een kleedje mee te nemen om op te zitten. Maak je gebruik van een rolstoel? Mail ons via info@rollingloudrotterdam.nl om aanvullende informatie te ontvangen over je bezoek aan Rolling Loud Rotterdam. We ontvangen je aanvraag graag vóór 6 juni.

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en keuze om Rolling Loud te bezoeken. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige. Er zijn geen extra faciliteiten waar je gebruik van kan maken.

De KNGF geeft het advies om persoonlijke begeleiding (i.p.v. begeleiding door een hond) mee te nemen naar festivals en concerten. Kortom, een festival is geen geschikte plek voor een hond en kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid van de hond. Mocht je toch met een assistentie– of geleidehond willen komen, neem dan contact met ons op via info@rollingloudrotterdam.nl.

Voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking zijn er geen speciale voorzieningen aanwezig of centraal georganiseerd.

ETEN & DRINKEN

Op Rolling Loud Rotterdam betaal je eten en drinken contactloos met je bankpas, creditcard (Mastercard, Visa of American Express) of telefoon.

Onze diverse cateraars kunnen binnen hun aanbod rekening houden met de meest gebruikelijke allergieën, geef dit voor je bestelling aan. Bij twijfel of je allergisch bent voor een product kun je ze altijd vragen naar alternatieven. Moet je medicijnen slikken? Zorg dan voor een geldig doktersvoorschrift zodat onze security je binnen kan laten.

Het is niet toegestaan zelf eten en/of drinken mee te brengen op het festivalterrein.

OVERIG

We raden je aan zelf gehoorbescherming aan te schaffen die voor jou het beste past, maar er zijn natuurlijk ook oordoppen beschikbaar op ons terrein. Bekijk tijdens het festival onze festivalplattegrond voor de plekken waar je oordopjes kunt kopen.

Het is niet meer mogelijk om persaccreditatie aan te vragen.

Vervelend om te horen dat je klachten hebt over ons festival. Stuur ons een mail op info@rollingloudrotterdam.nl, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug. 

Tijdens het festival kun je bellen met het telefoonnummer dat vermeld is in de bewonersbrief.

Heb je voor of na het festival een vraag/klacht? Stuur ons dan een mail op omwonenden@rollingloudrotterdam.nl, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

Top! Plaats je tips in het officiële Rolling Loud Rotterdam Facebook event. Dit event wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onze crew. 

Wil je aan de slag op Rolling Loud Rotterdam? Dat kan! Onze partner Crew Department is altijd op zoek naar goede crew voor heel veel verschillende functies voor, tijdens en na festivals zoals Rolling Loud Rotterdam, maar ook voor concerten van MOJO. Dit kan als bijbaan maar ook als zzp’er. 

Crew Department is het jongste uitzendbureau voor uiteenlopende (bij)banen bij alle grote concerten en festivals van Nederland. Ook ZZP’ers zijn meer dan welkom om via Crew Department aan de slag te gaan. Crew Department is dé specialist op het gebied van tijdelijk personeel op locatie, hierbij kun je denken aan stagemanagers, site crew, runners, productie assistenten, hospitality en nog heel veel meer. Interesse? Check crewdepartment.nl voor meer informatie en meld je aan of bezoek festivalbanen.nl voor nog meer mogelijkheden in de evenementenbranche! 

Wil je als vrijwilliger op Rolling Loud Rotterdam werken? Meld je dan aan via info@rollingloudrotterdam.nl.

Je kan alle benodigde info op onze website vinden, mocht je los hiervan nog vragen hebben, stuur ons dan een mailtje op info@rollingloudrotterdam.nl of spreek ons aan op social media, we komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Tickets

GA Friday €115,-*
GA Saturday €115,-*
GA Weekend €199,-*

* bovenstaande prijzen zijn inclusief servicekosten 

Alle GA+, VIP en Munchies dag- en weekendtickets zijn uitverkocht. GA tickets zijn nog steeds te koop.

Parking tickets 

Het aantal parkeervoorzieningen op loopafstand van Ahoy is beperkt. Over enkele weken zullen parkeertickets online in de verkoop gaan. De prijzen van de parkeertickets zijn momenteel nog niet bekend. 

Update 04-04: Gespreid betalen tickets zijn vanaf vandaag niet meer te verkrijgen. Kijk voor alle beschikbare tickets op ticketmaster.nl

Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketpagina op deze website en worden verkocht via ticketmaster.nl. Bestel je tickets alleen via Ticketmaster, zo ben je verzekerd van een echt en geldig ticket. 

Door in te loggen op je account op de Ticketmaster website kun je jouw gekochte tickets opnieuw ophalen. Ben je het wachtwoord van je Ticketmaster account vergeten? Vraag dan een nieuw wachtwoord op via de inlog pagina op de Ticketmaster website. 

Alle GA+, VIP en Munchies dag- en weekendtickets zijn uitverkocht. GA tickets zijn nog steeds te koop.

Toegang tot een exclusieve merchstore? Gegarandeerd vooraan bij de dikste shows? Er verschillende paketten om jouw bezoek aan Rolling Loud Rotterdam naar een nieuw niveau te tillen: 

 

GA+ 

Met het GA+ pakket krijg je toegang tot Rolling Loud Rotterdam en kun je naar binnen via de GA+ ingang. Daarnaast is er een exclusieve VIP area met onder andere: 

  • Betere toiletvoorzieningen 
  • VIP barren en exclusieve stands met eten en drinken 
  • Een exclusieve merchstore 
  • VIP chill areas 

 

VIP 

Met het VIP pakket krijg je toegang tot Rolling Loud Rotterdam en alle voordelen van het GA+ pakket. Daarnaast kun je naar binnen via de VIP ingang en krijg je op het terrein toegang tot onder andere: 

  • Gratis je make-up bij laten werken bij Bunny’s Bae Bar
  • Gratis kappersbeurt bij de Rolling Loud barbershop 
  • Gegarandeerd plek in het voorste vak van de mainstage* 

*Tot 5 minuten voor aanvang van de show 

 

MUNCHIES 

Met het Munchies pakket krijg je toegang tot Rolling Loud Rotterdam en alle voordelen van het VIP pakket. Daarbij krijg je voor €50,- aan eet- en drinkbonnen en een exclusief merch pakket. 

Nee, dit is niet meer mogelijk. Alle GA+, VIP en Munchies dag- en weekendtickets zijn uitverkocht. GA tickets zijn nog steeds te koop.

Mobiele tickets zijn tickets die direct zijn gekoppeld aan het Ticketmaster-account waarmee deze zijn gekocht. Mobiele tickets kun je alleen laten scannen via je telefoon. Je kunt via de Ticketmaster-app, of via de browser van je mobiele telefoon, naar je account gaan. Daar vind je tickets bij ‘Mijn Tickets’ in ‘Mijn Account’. De tickets zijn niet als PDF te downloaden. 

Een screenshot van de QR-code werkt ook niet. Alleen tickets met de speciale animatie worden gescand. Meer informatie vind je hier op de website van Ticketmaster. 

We willen dat de kaarten gekocht worden door personen die zelf naar het festival gaan en niet om voor winst door te verkopen. We willen hiermee ongewenste tussenhandel zoveel mogelijk voorkomen en meer mensen de mogelijkheid bieden om kaarten voor de originele prijs te kopen. Mobiele tickets kunnen niet worden doorverkocht op externe marktplaatsen, andere ticketsites enplatformen.

Het is vanuit je Ticketmaster account ook mogelijk om de tickets te verkopen via het Ticketmaster resale platform. Op die manier is de koper ook verzekerd van geldige tickets. Klik hier voor meer informatie. Het is niet mogelijk mobiele kaarten te verkopen op andere platformen of websites.

Yes, dat kan! Je kunt na het kopen de tickets doorsturen naar iemand anders. Hoe dat precies werkt kun je hier lezen.

Yes, dat kan! De persoon die de kaarten heeft gekocht, kan deze doorsturen naar anderen. Hoe dat precies werkt kun je hier lezen.

De enige officiële ticketingpartner van Rolling Loud Rotterdam is Ticketmaster. Voor dit festival worden alleen mobile only tickets verkocht die direct worden gelinkt aan jouw account waarmee je tickets hebt gekocht. Op deze manier ben je verzekerd van een echt en geldig ticket.

Omdat Mobile Only tickets gebruikt worden is het doorverkopen van tickets alleen mogelijk via het doorverkoop platform van ticketmaster.nl

Kijk voor meer informatie op weetwaarjekoopt.nl. 

Log in op je Ticketmaster-account, daar vind je alle tickets die met jouw account zijn aangeschaft. Vind je daar jouw tickets niet, neem dan contact op met Ticketmaster. 

Nee, dit is niet toegestaan. Het polsbandje is persoonsgebonden en dus niet over te dragen. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld zelf op vrijdag te gaan en op zaterdag je polsbandje aan een ander persoon te geven. Onze security checkt de polsbandjes dagelijks bij de poort.

Je kunt maximaal acht tickets per persoon bestellen

lid van CJP? Dan kun je met korting naar Rolling Loud Rotterdam. Koop je tickets via de site van CJP

Heb je nog andere vragen over het kopen van kaarten voor Rolling Loud Rotterdam? Op de website van Ticketmaster vind je uitgebreide informatie over mobiele tickets en andere zaken.

VERVOER

Rolling Loud Rotterdam vindt plaats in- en rondom Rotterdam Ahoy, zowel binnen als buiten. 

 

Openbaar Vervoer – Trein / Metro / Bus 

We adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Rotterdam Ahoy is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Het nabijgelegen metro- en busstation Zuidplein ligt op 5 minuten loopafstand van het festivalterrein. Met de metro reis je in korte tijd van/naar Rotterdam Centraal Station en andere bestemmingen in Nederland. 

 

Na afloop kun je gebruik maken van diverse nachttreinen naar vele bestemmingen in Nederland. Meer informatie over de nachttrein vind je hier. 

 

Plan je reis met het openbaar vervoer via één van de reisplanners zoals 9292.nl of de 9292-app. 

 

Auto 

Het aantal parkeervoorzieningen op loopafstand van Ahoy is beperkt. Over enkele weken zullen parkeertickets online in de verkoop gaan. De prijzen van de parkeertickets zijn momenteel nog niet bekend.  

Met een parkeerticket ontvang je een navigatielink naar een gereserveerde parkeerplaats. Houd er rekening mee dat parkeerlocaties op afstand van Ahoy gesitueerd zijn en je daarom met een (gratis) pendelbus naar Ahoy wordt vervoerd in ongeveer 5-15 minuten. 

Tip: reis samen met andere Rolling Loud bezoekers, dit scheelt in de kosten en belasting voor het milieu. We gaan je helpen om in contact te komen met anderen die graag samenreizen. Hierover is later meer informatie te vinden op de vervoerspagina van Rolling Loud. 

 

Fiets 

Kom je uit (de buurt van) Rotterdam? Dan kun je Rotterdam Ahoy makkelijk bereiken met de fiets. Er worden tijdelijke fietsenstallingen ingericht bij het festivalterrein. Stal je fiets/scooter alleen in de daarvoor bestemde stalling. Motoren kunnen niet in de fietsenstalling gestald worden.  

 

LET OP: Het is niet toegestaan om fietsen, scooters op het voorplein buiten de fietsenstalling te plaatsen. Je loopt het risico dat deze wordt verwijderd.  

 

Taxi 

In de buurt van van Ahoy vind je een taxistandplaats, volg hiervoor de verwijzingen van het evenement. 

Lukt het écht niet om met één van bovenstaande opties naar het evenement te komen? Dan is er een Kiss & Ride locatie ingericht op loopafstand van het festivalterrein. Volg hiervoor de bebording in de directe omgeving van Ahoy. Hou er rekening mee dat de directe omgeving van het festivalterrein is afgesloten voor doorgaand verkeer en dat halen & brengen uitsluitend toegestaan is op de daarvoor aangewezen locatie.

Jazeker, volg hiervoor de instructies voor auto’s onder het kopje ‘Auto’.

SOCIAL SAFETY

Twee dagen lang van muziek genieten en feesten: wij kunnen niet wachten tot Rolling Loud Rotterdam van start gaat!

Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Het is daarom goed te weten wat de risico’s zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs. Houd je aan het veiligheidsbeleid. Voor directe assistentie neem je contact op via onze social media kanalen of je mailt naar socialsafety@rollingloudrotterdam.nl.

Twee dagen binnen en buiten op een festival is hartstikke fijn, zeker als de zon schijnt. Maar niemand heeft zin in een zonnesteek of uitdrogingsverschijnselen. Bij erg warm weer is een goede zonnebrandcrème essentieel en kan een pet, hoedje of hoofddoek een lifesaver zijn. Houd er ook rekening mee dat het ’s nachts en na een regenbui flink kan afkoelen. Neem dus voor de zekerheid die lekkere warme wintertrui mee. Wij houden continue het weer en terrein nauwgezet in de gaten en waarschuwen indien nodig via de videoschermen en/of presentatoren op het podium. Volg instructies van onze medewerkers op. Informeer in bijzondere situaties je thuisfront via SMS om het mobiele netwerk zo min mogelijk te belasten.

We raden je aan zelf gehoorbescherming aan te schaffen die voor jou het beste past, maar er zijn natuurlijk ook oordoppen beschikbaar op ons terrein. Bekijk tijdens het festival onze festivalplattegrond voor de plekken waar je oordopjes kunt kopen.

Op Rolling Loud willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige situaties en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar. Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Rolling Loud op geen enkele wijze getolereerd. Houd je aan het veiligheidsbeleid.

Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op via onze social media kanalen of je mailt naar socialsafety@rollingloudrotterdam.nl.

Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

Op de website van Centrum Seksueel Geweld staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan, dus ook niet op Rolling Loud. Er wordt bij de ingang gecontroleerd op harddrugs én softdrugs. Als geconstateerd wordt dat je drugs op zak hebt kun je, afhankelijk van de hoeveelheid, een boete of zelfs een celstraf van de politie krijgen.

Heb je toch drugs gebruikt en voel je je niet lekker? Ga dan naar de EHBO of vraag om hulp. Hoe beter jij aangeeft wat er precies aan de hand is, des te sneller ze je kunnen helpen. Noem de dingen daarom gerust bij hun naam, want hier geldt het medisch beroepsgeheim en er wordt dan geen aangifte bij de politie gedaan.

We gaan ervan uit dat je weet wat de risico’s van drugs en alcohol zijn, maar pas extra op bij temperaturen boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen je lichaamstemperatuur, dus door lang dansen en te weinig drinken neemt het risico op oververhitting snel toe. Drink voldoende water – 2 glazen per uur is genoeg – maar ook weer niet te veel achter elkaar. Watervergiftiging is net zo dodelijk als oververhitting als gevolg van alcohol- en/of drugsgebruik.

Toch drugs gebruiken? Laat je drugs testen voor je van huis gaat, let op elkaar tijdens het festival en laat elkaar niet in de steek. Houd je aan het veiligheidsbeleid. Voor directe assistentie neem je contact op via onze social media kanalen of je mailt naar socialsafety@rollingloudrotterdam.nl. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl.

Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige situaties en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar. Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

Het effect van alcohol- en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid, waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop tijdig en pas je vervoer aan op je gebruik. Hou er rekening mee dat het uren kan duren voordat het alcoholpromillage in je lichaam is gedaald tot een niveau waarmee je mag rijden.

We adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Rotterdam Ahoy is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Het nabijgelegen metro- en busstation Zuidplein ligt op 5 minuten loopafstand van het festivalterrein. Met de metro reis je in korte tijd van/naar Rotterdam Centraal Station en andere bestemmingen in Nederland.

Na afloop kun je gebruik maken van diverse nachttreinen naar vele bestemmingen in Nederland. Meer informatie over de nachttrein vind je hier.

Plan je reis met het openbaar vervoer via één van de reisplanners zoals 9292.nl of de 9292-app.

Gratis katertip voor thuis: drink voordat je gaat slapen een glas water of een isotoon drankje om je vochtbalans weer op peil te brengen.